De Conclusie

Het Debuut: van Aleksandar Mitrovic (Anderlecht) was vanwege de hoge transfersom (5 miljoen!) uiteraard een hot item. De Servische spits rechtvaardigde met een indrukwekkende invalbeurt meteen alle aandacht. Dankzij de youngster, Mitrovic is pas 18, knokte Anderlecht zich gisteren terug in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Als bij wonder stond paars-wit na 45’ niet op achterstand (1-1) aan de Gaverbeek, maar Mitrovic kantelde de match na de pauze volledig. Met een goede borstcontrole en dito voorzet zette hij Matias Suarez op weg naar de 2-2. Twintig minuten later kopte hij de bal door tot bij Demy De Zeeuw, die voor 3-3 tekende.  Zelf scoren had ook gemoeten, want de spits miste nog twee uitstekende kopkansen. Maar uiteraard is het rapport positief: Mitrovic maakte zich voortdurend aanspeelbaar, gebruikt slim zijn lichaam en was vanaf de eerste seconde een gesel voor het centrale duo van Essevee. Eén ding lijkt nu al zeker: Anderlecht ontving meer transfergeld voor Dieumerci Mbokani (8 à 12 miljoen euro, naargelang de bron) dan het voor Mitrovic moest dokken, het doet dus opnieuw een gouden zaak.

De Acrobaat: van de Belgische competitie moet wel Matt Ryan (21) zijn. De Australische goalie van Club Brugge pakt de laatste weken uit met schitterende reddingen door zijn uitstekende reflexen, sprongkracht & timing op hoge ballen, en niet in het minst met zijn precieze, spectaculaire uittrappen. Momenteel zowat de enige op kampioenenniveau bij blauw-zwart.

De Spectaculairste: match van het weekend was uiteraard Zulte Waregem – Anderlecht (4-3). Zo veel doelpunten wijst enerzijds op het aanvallende spel van beide teams, in de tweede helft dan toch, maar evenzeer op defensieve blunders: Anderlecht liet de thuisploeg drie keer scoren op spelhervattingen! Maar naast 7 goals kregen de toeschouwers ook nog een resem gemiste kansen en 3 rode kaarten voorgeschoteld. Een hoogdag voor de neutrale toeschouwer, én voor de afscheidnemende Franck Berrier die de winning goal in de slotfase binnenkopte.

De Stofzuiger (1): Tom Huddlestone (26) speelde afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd voor Hull City. Ondanks de nederlaag van ‘The Tigers’ bij Manchester City (2-0) waren ze lange tijd de evenknie. Hoe Hull hoegenaamd aan kansen raakte op bezoek bij City? Daar zat Huddlestone, deze zomer gekocht van Tottenham, ongetwijfeld voor iets tussen. De Britse Fellaini (vanwege zijn gelijkaardige haardos en speelstijl) zorgde ervoor dat een viertal ploegmaats naar hartelust konden aanvallen. Huddlestone bewaarde achter hen namelijk perfect het evenwicht tussen aanval & verdediging. Hij recupereerde een dozijn ballen, was erg sterk in duel, en gaf amper een bal weg. Dé regulator op het middenveld. Al kan Hull zeker nog een creatieve centrale middenvelder naast Huddlestone gebruiken. Om die aan te trekken heeft de club nog zo’n 3 uur…

De Stofzuiger (2): Lars Bender vervulde afgelopen weekend een gelijkaardige rol als Huddlestone. De Duitse kapitein van Bayer Leverkusen ontlaste zijn centrale verdedigers, Ömer Toprak & Emir Spahic, zo goed als mogelijk en deed voortreffelijk. Leverkusen zette in de topper bij Schalke 04 een uitstekende organisatie neer, de eerste 45’ althans, en daarin speelde Bender als breker op het middenveld een prominente rol. Na de koffie moest zijn team op zoek naar de gelijkmaker waardoor het team hoger ging spelen en veel ruimte weg gaf. Net als de spitsen verkeerden Toprak & Spahic duidelijk niet in de beste vorm waardoor Schalke 04 uiteindelijk aan het langste eind trok (2-0). Toch benieuwd of Lars Bender net als zijn broer Sven Bender (aan de slag op het middenveld van Borussia Dortmund) de stap naar een echte topclub kan zetten.

Het Vagevuur: De Belgische tweede klasse snakt naar aandacht, bij deze dus een korte update in teletekststijl.
*Eupen & RWDM Brussels met maximum van 9 punten samen aan de leiding
*Titelkandidaten Antwerp, Moeskroen Peruwelz, STVV & Westerlo sprokkelden 7 punten
*Wezet en Heist missen start volledig en blijven puntenloos onderin

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s