De rol van Romelu

Oef! We zitten in de tweede ronde! Maar het is zeker niet allemaal rozengeur en manenschijn bij onze Rode Duivels. Mijn mening over de vorige wedstrijd kon u eerder al lezen. Ook nu konden onze Rode Duivels niet echt overtuigen. Te traag. Een bedrijvige Mertens kon in de eerste helft enkele keren voor gevaar zorgen maar daar bleef het ook bij.

In de tweede helft werden we achteruit geduwd door de Russen. Ik heb geen statistieken om mijn stelling te staven, maar ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de Duivels niet topfit zijn. De tegenstander pas opvangen aan de middenlijn is een duidelijke keuze van Wilmots (ik hou nog altijd van pressie, maar goed) maar eens op onze speelhelft is er te weinig druk op de man in balbezit. Dat staat in schril contrast met ploegen zoals Chili en Frankrijk waar Vidal, Pogba en andere Matuidis altijd kort op zitten om de bal te veroveren.

Het feit dat Thibaut Courtois Lukaku omschrijft als ‘een targetman die graag de bal in de voet heeft en die dan kan bijhouden’ roept andermaal serieuze vragen op.

We slaakten allemaal een kreet van opluchting toen wonderboy Origi de winnende goal binnenduwde. Hierdoor lijkt Romelu Lukaku echter wel een zorgenkind geworden. In een vorige post kon u al lezen wat ik van Romelu vind en waarom ik hem tegen Algerije op de bank had laten beginnen. Die mindere prestatie toen heeft hem mentaal duidelijk geen deugd gedaan en ook nu draaide het niet. Hij kwam veel in de bal, ging geen duels aan en was nooit in de zestien om gevaarlijk te zijn. Het was dan ook niet onlogisch dat hij heel ontgoocheld was bij zijn vervanging en zijn reactie was begrijpelijk. Naast het winnede doelpunt moet het voor Lukaku ook pijnlijk geweest zijn om te zien hoe Origi veel beter in het spel (mét Hazard) betrokken word. Het feit dat Thibaut Courtois Lukaku omschrijft als ‘een targetman die graag de bal in de voet heeft en die dan kan bijhouden’ roept andermaal serieuze vragen op.

En al ben ik al vaak kritisch geweest voor Lukaku, zou ik Wilmots toch aanraden om hem te laten staan tegen Zuid-Korea. Het feit dat we al geplaatst zijn geeft ons de luxe om dit te doen. Want als Romelu eenmaal scoort, kan hij vertrokken zijn. En als we straks moeten counteren in de kwartfinales, kan hij van vitaal belang zijn.

Stijn Candries

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s